U skladu sa godinom međugeneracijske solidarnosti, Univerzitet za treće doba „Đuro Salaj“ priprema dva nova u projekta- Festival Mogu, dođi da vidiš” i letnja škola za penzionereMogu, ali ne sam (a)”.

Festival „Mogu, dođi da vidiš“, u trajanju od četiri dana planiran je za drugu polovinu maja i tematski je organizovan. Veče narodnog stvaralaštva i domaće radinosti, izložba likovnih radova (otvorena tokom trajanja festivala), retoričko veče i veče plesa koje će ujedno biti i završno veče. Prvenstveni cilj je unapređivanje kvaliteta života osoba starijih od 60 godina i prezentovanjem onoga što mogu, rade i stvaraju. Na ovaj način uključuju se u socijalni i kulturni život lokalne zajednice. Promotivnim aktivnostima usmerenim ka mladima i njihovim motivisanjem da izvrše prijavu umesto njih povezali bismo mlađe i starije sugrađane.

Letnja škola za penzionere „Mogu, ali ne sam (a) odnosi se na sprovođenje edukativnih programa, umetničkih i rekreativnih sadržaja namenjenih socijalno najugroženijim penzionerima u trajanju od juna do septembra. U skladu sa međugeneracijskom solidarnošću, zamisao je i da se sprovode i grupne kreativne radionice sa ciljem razvijanja saradnje i različitih znanja i veština kod mladih i najstarijih sugrađana.