Crveni krst Srbije želi da se zahvali na velikom interesovanju, dobrim idejama i predloženim aktivnostima vezanim za konkurs za finansiranje mikroprojekata u lokalnim zajednicama namenjenih socijalnom uključivanju starijih osoba. Regionalna komisija projekta „Inicijativa za socijalno uključivanje starijih osoba“ je zbog velikog broja pristiglih predloga projekata imala težak zadatak da odabere najbolje.

Sve predložene ideje bile su zaista inspirativne i ceo konkurs je pokazao da postoji veliko interesovanje za ovu uzrasnu grupu i temu socijalne inkluzije starijih. Upravo to će biti od velikog značaja u vremenu koje dolazi.

Nakon što je regionalna komisija za ocenjivanje svih pristiglih projekata dodelila ocene, ovih dvanaest organizacija su odabrane za podršku:

Amity – snaga prijateljstva

Asocijacija Hleb života

Centar za reintegraciju i aktivizam Beograd

Centar za podršku i inkluziju Help Net

Dobrotvorna fondacija Srpske pravoslavne crkve Čovekoljublje

Klaster za revitalizaciju starih zanata Re: Crafts

Lužničke rukotvorine ZEC

Mreža ISP – Udruženje istraživača socijalnih prilika

Pokret trećeg doba Srbije

Udruženje građana Tata

URB „Rumunka“

Viktorija

Crveni krst Srbije se zahvaljuje svima koji su se javili na konkurs i pokazali interesovanje za temu socijalne inkluzije starijih osoba. Ovakav odziv uliva nadu da će civilno društvo u Srbiji udruženim naporima uspeti da donosioce odluka podstaknu na pružanje podrške za lokalno finansiranje sličnih projekata u budućnosti.