U petak, 20. jula od 12.00 u Galeriji Miljković u Beogradu održana je kreativna radionica na temu „Pozdrav iz Beograda“. Ova radionica organizovana je u sklopu podrške organizacijama civilnog društva putem malih grantova a u okviru projekta „Inicijtativa za socijalno uključivanje starijih osoba“ kojim koordinira Crveni krst Srbije, a uz podršku Evropske unije, Austrijske razvojne agencije i Austrijskog Crvenog krsta. Organizator radionice je bio Centar za reintegraciju i aktivizam Beograd, u partnerstvu sa Volonterskim servisom Zvezdara, a u okviru mikroprojekta „Radionica nevidljvih“.

Kreativna radionica bila je prilika da zainteresovani besplatno, uz pomoć radioničara-volontera, naprave poklon, suvenir ili ukras sa motivima Beograda. Suvenire koje su napravili na kreativnoj radionici, učesnici su poneli sa sobom kao poklon.

Ova radionica je bila prilika za druženje, učenje i izradu podmetača za čaše, bukmarkera, magneta, dekorisanje tegli i drugih predmeta od stakla sa motivima Beograda.

Budući da je i ova kreativna radionica bila namenjena svim generacijama, bile su pozvane i starije žene i muškarci, koji su sa svojim unucima zajedno pravili poklone za svoje goste koji ove godine posećuju Beograd.