(Izvor: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja)

Volonterka Crvenog krsta Srbije Danica Šmic (83) na poziv ministarke Kisić Tepavčević  posetila je Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Povod za posetu bila je godina solidarnosti i volonterski rad gospođe Šmic, koji nije prestajao ni tokom pandemije. One su se u razgovoru složile da ako hoćemo da živimo u boljem i humanijem društvu, volontiranje treba da bude sastavni deo života svakog čoveka.

(Izvor: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja)

Ministarka i gospođa Šmic su razgovarale i o doprinosu volontera u teškim situacijama, a naročito u epidemiji korona virusa, koja je pogodila čitav sve. Najpoznatija volonterka Crvenog krsta uvek ističe da „svako treba da pronađe volontera u sebi i da kroz volontiranje vrati zajednici ono što je uloženo u nju

(Izvor: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja)

Sastanku je prisustvovao i predsednik Crvenog krsta Srbije prof. dr Dragan Radovanović  koji je rekao je da je Danica Šmic član telefonskog kruga za pomoć starijim sugrađanima, koji je bio deo projekta Crvenog krsta Srbije i pre epidemije Covid-19, ali koji se naročito tokom pandemije pokazao kao dobra platforma. Radovanović je naveo i da je od marta do kraja decembra prošle godine bilo registrovano preko 300.000 poziva Crvenom krstu Srbije zbog potreba za različitim oblicima pomoći.

Crveni krst Srbije u svojim programima ima više od 1000 volontera starijih od 65 godina.