Dve predstavnice mreže HumanaS bile su deo izložbe pod nazivom „Kada je svet stao, one nisu“ i tom prilikom pokazale da su žene bitan i neizostavan faktor kada je u pitanju društvena briga i pomoć svih.

Ovom prilikom mlada volonterka Crvenog krsta Palilula, Ana Nikolić, bila je deo izložbe navedene izložbe, i našla se u društvu deset žena koje su tokom pandemije pomagale i još uvek pomažu onima kojima je pomoć neophodna. Njeno lice je lice svih naših volonterki u svim sredinama, a njena fotografija predstavlja priznanje za sve humane žene koji su pod znakom Crvenog krsta pomagale ugroženima i doprinele da se niko u Srbiji ne oseća zaboravljeno i ostavljeno.

(Izvor:igormandic.com)

 

Pored volonterke Crvenog krsta, među deset veličanstvenih žena našla se i gospođa Nada Satarić, kao predsednica udruženja Amity, koje se već dugi niz godina bavi, i kao deo mreže HumanaS, pitanjem položaja starijih osoba u zajednici i pomaže im kroz različite aktivnosti kako bi ima život bio kvalitetniji i lakši. Mreža HumanaS okuplja organizacije i institucije koje se zalažu za sveopšto poboljšanje položaja starijih u zajednici.

(Izvor:igormandic.com)

 

Izložba u Francuskom kulturnom centru otvorena je od 8. marta do 15. aprila 2021. godine i na njoj su fotografije i izjave Ane Nikolić i Nade Satarić. Izložba je deo projekta koji je realizovan uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena UN Women, sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije, Ministarstvom za evropske integracije, Delegacijom Evropske unije u Srbiji i Francuskom ambasadom u Beogradu. Izložbu je otvorio Francuski ambasador u Srbiji NJ.E. g. Žan Lui Falkoni.

Izložba će nakon Beograda biti postavljena u Nišu, Novom Sadu i u još nekoliko gradova u Srbiji. Fotograf je Igor Mandić, a audio zapis uradila je Sandra Mandić.

Više o izložbi: http://igormandic.com/kada_je_svet_stao/

ili: https://serbia.un.org/en/122232-un-women-opens-exhibition-when-world-stopped-they-didnt