Crveni krst Srbije želi da se zahvali na velikom interesovanju, dobrim idejama i predloženim aktivnostima vezanim za konkurs za finansiranje mikroprojekata u lokalnim zajednicama namenjenih starijim osobama i/ili osobama sa invaliditetom u okviru projekta “Jačanje otpornosti starijih osoba i osoba sa invaliditetom tokom COVID-19 i budućih katastrofa”. Selekcioni odbor je zbog velikog broja pristiglih predloga projekata imao težak zadatak da odabere najbolje.

Sve predložene ideje bile su zaista inspirativne i ceo konkurs je pokazao da postoji veliko interesovanje za navedenu temu kroz širok spektar procenjenih potreba i osmišljenih aktivnosti.

Nakon što je završen proces bodovanja svih pristiglih predloga, od strane Selekcionog odbora, izabrano je sledećih 11 organizacija čiji će projektni predlozi biti podržani (imena organizacija su poređane po abecednom redu):

Caritas Šabac

Cetra

Etno Rasina

HelpNet

MNRO Srbije

Psychosocial Innovation Network

SAPS- Savez za pristupačnost Srbije

SUAB- Srpsko udruženje za Alchajmerovu bolest

Udruženje Na pola puta

Udruženje Romkinja Bujanovac

Udruženje za pomoć osobama sa autizmom

 

Crveni krst Srbije se zahvaljuje svima koji su se javili na konkurs i pokazali interesovanje za temu osnaživanja starijih osoba i osoba sa invaliditetom tokom kriza. Ovakav odziv uliva nadu da će civilno društvo u Srbiji udruženim naporima uspeti da donosioce odluka podstakne na pružanje podrške za lokalno finansiranje sličnih projekata u budućnosti.