Centar za obrazovanje „Đuro Salaj“ pridružio se obeležavanju Godine međugeneracijske solidarnosti, a u skladu s misijom promovisanja doživotnog učenja.

U okviru promocije međugeneracijske solidarnosti, Umetnička škola „Đuro Salaj“ i Univerzitet za treće doba „Đuro Salaj“, raspisali su foto konkurs „To su bili ti dani“. Fotografije će biti primane i selekcionisane na osnovu dva kriterijuma:

1.    Kategorija najstarijih sugrađana – potrebno je dostaviti od jedne do tri crno-bele fotografije koje simbolizuju značajne momente osobe koje šalje ili predele/detalje koji su na ovaj način ostali zabeleženi.
2.    Kategorija za decu – potrebno je da roditelji/bake i deke dostave od jedne do tri fotografije u boji koje simbolizuju zajedničke trenutke sa svojom decom/unučićima.

Fotografije treba doneti ili poslati na adresu NEMANJINA 28, Beograd i to najkasnije do 19. maja 2017. godine (fotografije poslate mejlom ili putem društvenih mreža nećemo razmatrati).

Na događaju „To su bili ti dani“, 25. maja, od 18 časova, u Resavskoj 78 biće najpre otvorena izložba fotografija na kojoj će biti proglašene najbolje fotografije u obe kategorije.

Ovom prilikom, biće održan i kulturno- zabavni program, u organizaciji Centra za obrazovanje, a u realizaciji baletskog studija „Pirueta“, umetničke škole „Đuro Salaj“ i klubova za stare „Gavrilo Princip“ i „Savski venac 1“.

Posetioci i učesnici moći će da uživaju u baletskoj predstavi, nastupima folklorne grupe, pevačkog društva i vokalnih solista, kao i u dramskoj predstavi.

Uključite se, dođite i dajte i vi svoj doprinos u izgradnji boljeg i solidarnijeg okruženja!

Kontakt telefon za dodatne informacije: 063 375 401, Milena Jovanović Deljanin

 

 

Pravila učešća na konkursu „To su bili ti dani“

1. Trajanje: Konkurs traje od 21. aprila do 19. maja 2017. godine

2. Tema: „To su bili ti dani“

3. Kategorije:
a. Kategorija: crno- bele fotografije
b. Kategorija: fotografije u boji

4. Učešće:
Na konkursu mogu učestvovati:
1. Kategorija: stariji sugrađani sa teritorije Beograda, koji mogu poslati jednu do tri crno-bele fotografije iz mladosti
2.Kategorija: roditelji/bake i deke, koji mogu dostaviti od jedne do tri fotografije u boji koje simbolizuju zajedničke trenutke sa svojom decom/unučićima.

Takmičari iz prve kategorije mogu konkurisati u obe kategorije i tako na sopstvenom primeru pokazati međugeneracijsku solidarnost sa svojim unučadima i aktivan stav prema budućnosti.

5. Dodatni uslovi:
Potrebno je da uz fotografiju budu dostavljeni sledeći podaci: kreativno ime fotografije, ime i kontakt autora (mejl i/ili kontakt telefon) i naznaka u kojoj kategoriji se konkuriše.

6.Format: Fotografije treba dostaviti u standardnim formatima (9×13, 10×15, 13×18)

7. Autorska prava: Učestvovanjem na konkursu svaki učesnik daje pravo Centru za obrazovanje „Đuro Salaj“ da objavi njegov rad kako putem onlajn kanala komunikacije, tako i u štampanim materijalima.

8. Nagrade:
Obezbeđene su nagrade za sva tri mesta u obe kategorije takmičara

9. Ocenjivanje: Od 19. do 24. maja. Sve pristigle fotografije biće izložene 25. maja u klubu Teatra 78, u Resavskoj 78, u Beogradu, kada će biti proglašenje pobednika i dodela nagrada.

10. Slanjem radova na konkurs, svaki učesnik pristaje na pravila učešća