Ovogodišnja Ministarska konferencija o starenju održava se 21. i 22. septembra u Lisabonu, glavnom gradu Portugalije, a u organizaciji Ekonomske komisije Organizacije Ujedinjenih nacija (UNECE). Naziv konferencije je „Održivo društvo za sva životna doba: prepoznavanje potencijala za duži život“ a program sadržai tri ekspertske panel-diskusije:

  1. Prepoznavanje potencijala starijih osoba
  2. Podsticanje dužeg radnog veka i sposobnosti za rad
  3. Obezbeđivanje dostojanstvenog starenja

Predstavnici Crvenog krsta Srbije, učestvovali su na forumu za nevladine organizacije dan pred početak konferencije, zajedno sa predstavnicima Crvenog krsta Makedonije, Asocijacije Humanost iz Makedonije i Asocijacije Osmijeh iz Bosne i Hercegovine.

Nataša Todorović iz Crvenog krsta Srbije je pozvana da da izjavu tokom treće eksperteske-panel diskusije pa će 21. septembra ministrima govoriti o iskustvima civilnog sektora u obezbeđivanju dostojanstvenog starenja i pozvati ih na delanje u obraćanju pod naslovom „Stavljanje dostojanstva u fokus“

Nataša Todorović će takođe govoriti na panel-diskusiji organizovanoj od strane UNFPA o prošlogodišnjem istraživanju „Položaj starijih na selu“, izvedenom u partnerstvu između Crvenog krsta Srbije i Poverenika za zaštitu ravnopravnosti a uz podršku UNFPA, o položaju starijih u ruralnim zajednicama u Srbiji, njihovim potrebama, kapacitetima i prioritetima.