Povodom obeležavanja 1. oktobra, Međunarodnog dana starijih i organizovanja 9. „Dana seniora na Zvezdari“ Tim za volontersku podršku građanima Zvezdare Volonterskog servisa Zvezdare raspisuje konkurs na temu „Najbolji međugeneracijski selfi“.

Pravo učešća na konkursu imaju sugrađani svih generacija sa Zvezdare i drugih opština. Cilj konkursa je da promoviše vrednost porodice, međugeneracijskog poštovanja, druženja i zajedničkih aktivnosti, kulture starenja i pozitivne slike o starosti, starenju i starijim ljudima.

Fotografišite se sa svojim unucima, bakama, dekama, roditeljima, decom, prijateljima… u zajedničkim trenucima u svakodnevnom životu, radu i odmoru, izletima, slavljima, druženjima i zajedničkim aktivnostima. Svojim selfijima pošaljite poruku svim generacijama da je snaga svakog pojedinca, porodice i zajednice u afirmisanju porodičnih vrednosti i međugeneracijskom poštovanju, podršci i razmeni. Neka vaši selfiji budu trenutak za sećanje članova vaše porodice, primer šta sve možemo zajedno da uradimo i inspiracija svima da više vremena i truda uložimo u zajednički život.

 

Propozicije Konkursa

Jedan autor na konkurs može poslati najviše 3 selfija. Fotografije u elektronskoj formi treba poslati na adresu: volonterski.servis@zvezdara.org.rs najkasnije do 15.avgusta 2019. godine. Za svaku fotografiju treba navesti sledeće podatke: naziv i opis sadržaja fotografije (do 15 reči ), ime i prezime autora, uzrast autora/godina rođenja, adresa stanovanja i kontakt telefon

Učešćem u Konkursu, odnosno slanjem svojih fotografija, smatraće se da je učesnik dao saglasnost da se iste koriste (objavljuju, prikazuju i sl.) i to bez naknade i vremenski neograničeno za potrebe objavljivanja rezultata Konkursa kao i promocije manifestacije „Dani seniora na Zvezdari“ i međugeneracijske solidarnosti i razmene kao socijalne i kulturne vrednosti.

Najbolje fotografije po izboru stručnog žirija, biće nagrađene i izložene na izložbi pod nazivom Njajbolji međugeneracijski selfi“ u okviru manifestacije 9. „Dani seniora na Zvzedari“ koja će biti održana od 23. do 27.septembra 2019. godine.

Dodatne informacije se mogu dobiti svakog radnog dana od 8 do 10 časova putem telefona broj 3405 954.