Povodom obeležavanja 1.oktobra- Međunarodnog dana starijih i organizovanja 9. „Dana seniora na Zvezdari“ Tim za volontersku podršku građanima Zvezdare Volonterskog servisa Zvezdare, Prijatelja Mreže HumanaS, raspisuje konkurs na temu „Najbolji međugeneracijski selfi“. Pravo učešća na konkursu imaju sugrađani svih generacija sa Zvezdare i drugih opština. Cilj konkursa je da selfijima, koji su snimljeni telefonom ili foto aparatom, promoviše vrednost porodice, međugeneracijskog poštovanja, druženja i zajedničkih aktivnosti, kulture starenja i pozitivne slike o starosti, starenju i starijim ljudima.

Fotografišite svoje unuke, bake, deke, roditelje, decu, prijatelje… u zajedničkim trenucima u svakodnevnom životu, radu i odmoru, izletima, slavljima, druženjima i zajedničkim aktivnostima a koji promovišu temu koju je Konkurs propisao. Svojim selfijima pošaljite poruku svim generacijama da je snaga svakog pojedinca, porodice i zajednice u afirmisanju porodičnih vrednosti i međugeneracijskom poštovanju, podršci i razmeni. Neka vaši selfiji budu trenutak za sećanje članova vaše porodice, primer šta sve možemo zajedno da uradimo i inspiracija svima da više vremena i truda uložimo u zajednički život.

Autori svoje selfije u elektronskoj formi treba da pošalju na adresu: volonterski.servis@zvezdara.org.rs najkasnije do 1.jula 2019. godine. Žiri će izabrati, nagraditi i izložiti najuspešnije fotografije na izložbi pod nazivom „Najbolji međugeneracijski selfi“ u okviru manifestacije 9.“Dani seniora na Zvezdari“ koja će biti održana od 23. do 27.septembra 2019. godine. Posle zatvaranja izložbe svi autori će moći da preuzmu svoje izložene fotografije.

Autori mogu poslati najviše 3 svoja selfija koje treba da potpišu (ime i prezime, navesti adresu stanovanja, kontakt i godine života) i sa najviše 15 reči da opišu sadržaj svakog poslatog selfija.
Učešćem u Konkursu, odnosno slanjem svojih fotografija, smatraće se da je učesnik dao saglasnost da se iste koriste (objavljuju, prikazuju i sl.) i to bez naknade i vremenski neograničeno za potrebe objavljivanja rezultata Konkursa kao i promocije manifestacije „Dani seniora na Zvezdari“ i međugeneracijske solidarnosti i razmene kao socijalne i kulturne vrednosti.
Dodatne informacije se mogu dobiti svakog radnog dana od 8,00 do 10,00 časova putem telefona broj 3405 954.