Univerzitet za treće doba “Đuro Salaj” obeležio je 12. decembra, u Resavskoj 78, trideset godina postojanja na IV po redu događaju “Mogu, dođi da vidiš”.

Manifestacija je okupila više od 100 starijih sugrađana, koji su svoje talente pokazali na velikoj sceni, 30 izlagača u galeriji i više od 400 posetilaca.

Druženje i prijem gostiju započeli su u galeriji, uz muziku i posluženje, a bogat izložbeni program obuhvatio je kvilinig, suvenire pravljene od prirodnih materijala – od drveta, kunina i šišarki – jaja kao inspiraciju za mala umetnička dela, pačvork, slike, drvene figurice i druge zanimljive predmete i ručne radove.

Oficijalni deo programa otvorio je univerzitetski hor nastupom na velikoj sceni, a priliku da pokažu šta znaju imali su i pojednci koji lepo pevaju, plešu (plesne grupe: „Srpska tradicija“, „Starogradska Srbija“ i „Tesla“) ili predstavljaju svoj specifični talenat, kao frulaš Dragan Đurić.

I ove godine je glumica Vesna Pećanac osvojila publiku duhovitim monologom, a zahvaljujući raznolikom repertoaru gosti su opet imali priliku da uživaju u skečevima Beogradskih starišana.

Mreža univerziteta za treće doba osnovana je pre 30 godina na inicijativu Televizije Beograd i Instituta za pedagoška i andragoška istraživanja Filozofskog fakulteta.