Za vreme vanrednog stanja usled pandemije COVID-19, Centar za podršku i inkluziju Help Net je bio veoma aktivan u oblasti informisanja građana iz proverenih izvora o temama od značaja za njihov život, rad i očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja.

Svi kanali komunikacije su stavljeni na raspolaganje u svrhu informisanja građana/ki a otvoreni su i novi kanali, poput Viber zajednice Help net info podrška.

Posebna pažnja je bila posvećena starijim građanima i mladima koji su bili posebno pogođeni kriznom situacijom. S tim u vezi, Help Net je i tokom virusa SARS-CoV-2 nastavio da pruža uslugu Pomoć u kući za stara lica, što znači da su  gerontodomaćice sa Kosova i Metohije  bile angažovane u meri u kojoj je to bilo potrebno, kako bi zadovoljile potrebe starijih građana, poštujući preporuke nadležnih organa. Više informacija o tome kako je proteklo pružanje usluge Pomoć u kući za vreme trajanja COVID – 19 možete pročitati OVDE, a kako izgeda jedan prosečan dan na terenu gerontodomaćice možete se upoznati na OVOM LINKU.

U cilju afirmacije starijih građana dizajnirana je i funkcionalno uspostavljen besplatan paket serija Viber stikera.

Za mlade je obezbeđena psihosocijalna pomoć i podrška kao i obuka za digitalnu bezbednost, u saradnji sa Unijom srednjoškolaca Srbije i uz finansijsku podršku Fondacije za otvoreno društvo u Srbiji.