U martu mesecu Hleb života je organizovao dva telefonska savetovališta za pomoć negovateljima dementnih lica, u saradnji sa udruženjem Destigma. Pored telefonskih savetovališta realizovan je i prvo okupljanje, u kome su se negovatelji dementnih osoba uključili istovremeno u Viber grupu kako bi ostvarili kontakt sa stručnjacima, ali i kako bi međusobno uspostavili komunikaciju, razmenili iskustva vezana za negu dementnih srodnika.

Termini savetovališta za april su 14. i 21.april u periodu 15h-17h, telefon za kontakt je 060 553 5896

AKTIVNOSTI KLUBA ZA SENIORE TOPLI KUTAK

Seniori kluba “Topli Kutak” su organizovali dve šetnje Adom Ciganlijom, stazom dugom 8 km. Njih 14 je uzelo učešće, svesni pozitivnog uticaja kako na fizičko tako i psihičko zdravlje. Ova aktivnost će se intenzivirati u narednom periodu, sa poboljšanjem vremenskih uslova.

U martu su se prvi put okupili seniori koji su ljubitelji knjiga i čitanja, formirajući tako čitalačku grupu. Asistent grupe je gospođa Vanja Miskin, koja je sve prisutne upozanala sa 15 razloga zašto i kada treba čitati.

Kao neizostavan deo aktivnosti je i okupljanje članova literarne grupe, drugi put ove godine na temu U susret proleću. Svi prisutni članovi su  čitali i govorili svoje ili izabrane stihove – prozna dela, drugih autora. Sledeće okupljanje će biti posvećeno temi „Praznik rada – Prvi maj“.