HHU “Hleb Života” je uz podršku članica mreže pomoći i podrške negovateljima obolelih od demencije i mreže Humanas, 24. maja organizovala tribinu koja je za cilj imala podizanje svesti kod građanstva i socijalnih partnera o nadolazećem problemu demencije, potrebi razvijanja kontinuiranih i besplatnih vidova pomoći i podrške porodicama tj. negovateljima dementnih i informisanje o postojanju rada Neformalne mreže.

Učesnici tribine su bili zaposleni u sektoru socijalne zaštite, predstavnici civilnog sektora i seniori kao zainteresovana strana. Učesnike tribine su na početku rada pozdravile Vesna Čingelić, članica Opštinskog veća zadužena za oblast socijalne zaštite i Smiljka Đorđević, rukovidalac Odeljenja Rakovica Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu izražavajući zadovoljstvo što se ovaj skup sa važnom temom koja je sve više naša realnost održava u prostorijama Opštine Rakovica. Na skupu su govorili eminentni stručnjaci za oblast demencije: prof. dr Aleksandra Milićević Kalašić, Gradski zavod za gerontologiju i Fakultet za komunikaciju i medije, dr Ljubica Vidić, specijalista psihijatrije, šef Kabineta za treće doba Instituta za mentalno zdravlje i Udruženje građana Destigma, mr Slavica Golubović, psihijatar, Gerontološki centar Beograd, Slavica Stanković, dipl.socijalni radnik, izvršni sekretar HHU Hleb života, Radmila Urošević, koordinator Volonterskog servisa Zvezdare, Danijela Kuljanin iz Gradskog zavoda za javno zdravlje – Beograd, Nataša Todorović, master javnog zdravlja, Crveni krst Srbije, i Mr Nadežda Satarić, Udruženje građana „Snaga prijateljstva“ i Srpsko udruženje za Alchajmerovu bolest.

Mreža podrške i pomoći porodicama dementnih je 2016. godina okupila , HHU „Hleb života”, Volonterski servis Zvezdare,i udruženja „Okrilje“ i „Destigma“, koji imaju iskustvo u radu sa neformalnim negovateljima koji su nosioci dugotrajne nege i brige za članove porodice obolelih od nekih oblika demencije ( uglavnom su to: supružnici, deca i srodnici).

Zainteresovane porodice koje imaju člana obolelog od demencije mogu se obratiti za pomoć kancelariji HHU „Hleb života” na br.mob: 060/553 5896, kao I kancelariji Volonterskog servisa Zvezdare (svakog petka od 12 do 14 časova) na broj telefona: 011/286 4426