U Crvenom krstu Srbije održana je konferencija povodom završetka projekta „Unapređenje Međugeneracijskog dijaloga“ koji je sproveo Centar za podršku i inkluziju „Help net“ u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti i nevladinim organizacijama „90 decibela“ iz Mađarske, „Evropskom grupacijom za teritorijalnu saradnju TRITIA“ iz Poljske i kao i lokalnom samoupravom Valašské Meziříčí iz Češke, a uz podršku Međunarodnog Višegrad Fonda.

Na konferenciji je govorila i celu konferenciju vodila Nataša Todorović iz Crvenog krsta Srbije. Na konferenciji su još govorili poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, Gordana Milovanović iz Centra za podršku i inkluziju Help net, Simoneta Kovari iz 90 Decibela i Danijel Šulak predstavnik grada Valaške Meziriči.

Na konferenciji je premijerno prikazan i kratkometražni film o projektu „Međugeneracijski dijalog“, u kome o međugeneracijskoj saradnji govori i stručni saradnik Nataša Todorović iz Crvenog krsta Srbije, a prikazuju se rezultati projekta i preporuke institucijama za unapređenje međugeneracijske saradnje.

U okviru projekta organizovane su debate na temu „Ima li međugeneracijske solidarnosti?“ u 10 gradova širom Srbije (Beograd, Mladenovac, Pančevo, Lučani, Kraljevo, Čačak, Gornji Milanovac, Smederevo, Knić, Kragujevac) na kojima su su predstavnici različitih generacija razmenjivali mišljenja o odnosu mladih i starih. U svakom od gradova izvođena je i pozorišna predstava „Izvinite, koliko imate godina?“ pozorišta Pan Teatar iz Beograda.